Sale!

Last week to buy my cards and prints in my Tictail store. Now with nice discounts!


New in Illustration

End of life. About the extinction of animals, that disapear as if they had never existed. Because of us. That makes me really really sad. We should be more conscious about our wildlife and everything that lives on this planet. We should cherish it.

Te koop | For sale!

Een setje van 10 kleine kaartjes met verschillende illustraties. De aquareltekeningen zijn geprint op 250 grams biotop papier en verpakt in een handgemaakt kartonnen mapje van gerecycled verpakkingsmateriaal.

Set of mini cards, with 10 different illustrations. The beetles are made with watercolor and printed on 250 gr biotop paper. Wrapped in an original booklet of cardboard packing material.

Go to my webshop to see more pictures!

Illustratiewedstrijd Picture This! Uitgeverij Lemniscaat, ik ben een van de gelukkige winnaars!

Voor meer informatie over de wedstrijd zie de link hieronder:

For more information about the contest, see link below:

http://picturethis-illustrationcompetition.com/wwpbic.com/index.php/nl/

Giraf woont op de savanne. Daar is het warm, droog en kaal. Zijn vriend Trekvogel heeft hem verteld over de zee, deze is blauw, diep, oneindig en heel veel water. Giraf verlangt mateloos naar de zee.

Giraf gaat op weg, dwars door de droogte, voorbij de baobabs en de acacia‚Äôs richting de horizon. ’s Nachts droomt hij over de zee.

Op een dag komt hij bij de zee aan. Deze is overweldigend. Giraf neemt een aanloop en neemt een duik, hij geniet van het koele water en zwemt en speelt.

Maar de zee valt tegen, het water is niet drinkbaar en er zijn nergens sappige blaadjes te eten. De zee is net zo plat als thuis.

Maar Giraf heeft zich laten vertellen dat ergens, in de verte, bergen zijn. Daar is het koel, zijn rivieren en bomen. Daar wil hij naar toe. Hij hoeft alleen de zee over te zwemmen.

De lucht trilt.

De lucht trilt.¬†De zon is fel en genadeloos en de hete aarde lijkt te ademen.¬†Een stofwolk waait in het gezicht van Giraf, hij hoest.¬†Met raspende stem roept hij:¬†‘Zand, zand, overal zand!’¬†Hij schraapt zijn keel en spuugt op de grond. ‘Ik ben het zat!’

Hij staart naar de verte.¬†Ergens daarachter, aan het einde van de savanne,¬†voorbij het droge gras en de zinderende hitte,¬†voorbij de baobabs en de acacia’s ligt de zee.

Dan op een dag, ligt daar de zee.

Dan, op een dag, ligt daar de zee. Blauw, ruisend en overweldigend. Giraf heeft een brok in zijn keel. Water, zo ver als hij kan kijken!

Hij neemt een aanloop…¬†Met een grote plons belandt Giraf in het water.

Hahaaa! Hij gaat helemaal kopje onder.

In de verte, aan de rand van de zee, ziet hij iets grijs.

In de verte, aan de rand van de zee, ziet hij iets grijs.¬†Dat zijn de bergen, denkt hij. Daar heeft hij ook wel eens van gehoord.¬†Giraf droomt voor zich uit.¬†Klaterende bergbeekjes,¬†dalen met bomen,¬†toppen met sneeuw…¬†verre uitzichten.

Als hij daar nu eens naar toe gaat…¬†Over de zee, voorbij de golven,¬†tot achter de horizon¬†waar de bergen zijn.

Giraf begint te zwemmen.